Wenst u een korting van 5% levenslang op de producten? Contacteer ons voor meer informatie !

De wereld van aloë vera

Aloë vera. Geen natuurlijk extract is zo populair. Van cosmetica tot toiletpapier en van afwasmiddelen tot drankjes, aloë vera lijkt overal in te zitten. Forever Living Products garandeert u dat pure aloë vera gel het belangrijkste bestanddeel is in bijna al haar producten, zodat u optimaal kunt profiteren van de positieve effecten op uw gezondheid en welzijn. Voor een goed inzicht in de herkomst, de werking en de toepassingen van dit natuurproduct, maken wij u wegwijs in de wereld van aloë vera.

Wat is aloë vera eigenlijk?

aloe veraAloë vera wordt sinds jaar en dag geprezen om haar natuurlijke, verzorgende, verkoelende en vochtinbrengende eigenschappen. Hoewel er meer dan 300 soorten aloë bestaan, staat Aloe Vera Barbadensis Miller bekend om de hoogste kwaliteit en het gunstigste effect op de gezondheid. De plant, die op een cactus lijkt, is lid van de leliefamilie. Deze familie omvat ongeveer 3.700 soorten bloeiende planten, waaronder de knoflook, de ui en de asperge. Aloë vera is na vier jaar volwassen en dan kan de inhoud van haar bladeren, een mix van gel en sap, worden geoogst en gebotteld voor het eindproduct.

 

Historie

Aloë vera was al bekend in de beschavingen van de Oude Grieken, Romeinen, Babyloniërs, Indiërs en Chinezen. Al duizenden jaren wordt de plant gebruikt vanwege haar gunstige werking. Een legende suggereert dat Alexander de Grote werd overgehaald om het eiland Socotra in de Indische Oceaan te veroveren, om grote hoeveelheden aloë vera te verzamelen voor zijn gewonde soldaten. In 1964 stelde dr. Bill Coats, een apotheker uit Dallas in de Amerikaanse staat Texas, zich als doel de voordelen van aloë vera aan de wereld kenbaar te maken. Vier jaar later had hij een stabilisatieproces ontwikkeld dat de gel behoedt voor de schadelijke effecten van oxidatie. Dr. Coats wijdde zich aan het ontrafelen van de biologische samenstelling van de plant en bereikte waar nog niemand in was geslaagd: het aan de plant onttrekken en op natuurlijke wijze stabiliseren van de gel, waarbij de kracht en heilzame eigenschappen van aloë vera optimaal bewaard blijven. Het stabilisatieproces van dr. Coats is gepatenteerd en is eigendom van Forever Living Products International (Aloe Vera of America).

Positieve effecten

Aloë vera is rijk aan voedingsstoffen waarvan de gezamenlijke werking en balans een krachtiger effect hebben dan wanneer de stoffen apart gebruikt worden. De stoffen versterken elkaars effect. Dit proces heet synergie. De plant bezit eigenschappen die o.a. de immuniteit helpen te verhogen, de spijsvertering stimuleren en zorgen voor een fitter gevoel. Om baat te hebben bij de rijke voedingsstoffen van aloë vera, kan men de gel drinken of op de huid aanbrengen. Gecombineerd met andere ingrediënten of producten zoals crème en lotion, zal de conditie van de huid merkbaar verbeteren.

Het ene aloë vera product is het andere niet

Veel producten die op de markt beschikbaar zijn, maken gebruik van de goede naam van aloë vera. Producten van Forever Living Products bevatten een hoog percentage aloë vera zodat u maximaal van de positieve eigenschappen kunt profiteren. Forever heeft wereldwijd de grootste plantages met aloë vera barbadensis. We beheren het hele productieproces, van plant tot eindproduct, en kunnen hierdoor de hoogwaardige kwaliteit garanderen.